در راستای برگزاری سلسله جلسات ارائه گزارش عملکرد سال 1400 واحدهای تابعه سازمان، در جلسه ای که با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، مهندس احمدی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر مخبر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی و مدیران کل ستادی سازمان بصورت وبینار در محل سازمان برگزار گردید. دکتر دهقانی رئیس مرکز ملی تحقیقات شوری گزارش عملکرد سال 1400 آن موسسه را ارائه نمود.
دکتر حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان ضمن قدردانی از فعالیتهای مرکز ملی تحقیقات شوری در سال ۱۴۰۰ با اشاره به اجرای کاربردی و مشترک در دست اجرای این مرکز تحقیقاتی اظهار داشت: انتظار سازمان از مرکز ملی تحقیقات شوری، راهبری پروژه های شوری در موسسه ها است و با توجه به ظرفیت های ژنتیکی موجود در خصوص گندم و جو در کشور، این مرکز باید چارچوب های اصلاحی، برای مقاومت و تحمل به شوری را در موسسات تدوین نماید. وی با اشاره به اینکه مدیریت تغییرات اقلیمی در اختیار ما نبوده اما در بحث خاک و محصول می توانیم مدیریت های لازم را انجام دهیم گفت: توجه به این مبحث در حوزه کاری مرکز ملی تحقیقات شوری است که می بایست راهبردهای اصلاحی را در مناطق مختلف که شوری اتفاق افتاده است برای موسسه ها تدوین نموده و با نظارت لازم یاری رسان آنها در معرفی رقم های مقاوم در برابر این چالش باشد. دکتر جعفری با اشاره به ورود مناسب مرکز ملی تحقیقات شوری در گیاهان زراعی، خواستار ورود و فعالیت این مرکز در حوزه مرتع و مکانیزاسیون با همکاری دیگر موسسه ها، مراکز و پژوهشگاه های تحقیقاتی سازمان شد. معاون پژوهش و فناوری سازمان ضمن تاکید بر همکاری بین المللی خواستار توجه بیشتر به جلوگیری از گسترش شوری شد و افزود: با توجه به ظرفیت های پایلوت موجود در کشور، زمینه مناسبی برای فعالیت های بین المللی وجود دارد.
در این جلسه دکتر دهقانی رئیس مرکز ملی تحقیقات شوری ضمن بیان وضعیت موجود منابع آب و خاک در کشور، بر ضرورت مدیریت منابع آب و خاک شور و پایداری تولید در شرایط شوری تاکید نمود. و با اشاره به بحث تنوع بخشی به محصولات زراعی با اجرای سیستمهای شورورزی اظهار داشت: بر اساس اهداف مورد نظر در این سیستمها، در حال حاضر طرح کلان شورورزی تهیه شده است. وی با اذعان بر این موضوع که از نقاط قوت این طرح همخوانی با سند تحول دولت مردمی، سند امنیت غذایی و آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بخش کشاورزی و منابع طبیعی می باشد گفت: امید است با عملیاتی شدن این طرح بتوان به موازات کشاورزی رایج، نقش مهمی در تولیدات بخش کشاورزی با توسعه سیستمهای شورورزی در کشور ایفا نمود. دکتر دهقانی معرفی دو رقم رحمت و صدوق کینوا برای اولین بار در کشور و بررسی نیاز آبی و توسعه روش کشت نشایی ارزن پادزهری ر ا از دستاوردهای این مرکز در سال گذشته خواند و افزود: توسعه سالیکورنیا به عنوان یک گیاه علوفهای در اراضی بسیار شور، توسعه آتریپلکس به عنوان یک گیاه علوفهای اقتصادی در کشت های متراکم، تولید علوفه در گلخانه هایی که به علت کاهش کیفیت آب آبیاری امکان کاشت گیاهان رایج گلخانهای وجود ندارد و انجام چهار وبینار بینالمللی مشتمل بر 15 سخنرانی علمی در ارتباط با موضوعات کینوا، سالیکورنیا، به نژادی تکاملی و تهیه نقشه خاک از مهمترین دستاوردهای این مرکز در سال 1400 است.