جمعه, 29 فروردين 1404

مرکز ملی تحقیقات شوری

  • ساعت : ۰۸:۱۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۰۶ 
  • تعداد بازدید : 116
غلامحسن رنجبر در نخستین جلسه کمیته شورورزی کشور گفت:
توسعه كاشت گیاهان شورزیست با هدف تامین علوفه، دانه پروتئینی و دانه روغنی اجتناب ناپذیر می‌باشد.
معاون پژوهش و فناوری مرکز ملی تحقیقات شوری در نخستین جلسه کمیته شورورزی کشور در مهرماه، لازمه ی رسیدن به اهداف ذکر شده در بخش هایی از مواد 33 و 37 برنامه هفتم توسعه مبنی بر صرفه جویی در مصرف آب های کشاورزی و استفاده از آب های نامتعارف را توسعه کاشت گیاهان شورزیست با هدف تامین علوفه، دانه پروتئینی و دانه روغنی دانست.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری، اولین جلسه کمیته شورورزی در مهرماه و در محل سالن جلسات معاونت زراعت وزرات جهاد کشاورزی برگزار شد. در این جلسه که به ریاست فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی دایر شد، نمایندگانی از موسسات تحقیقاتی ذیربط، دفتر معاونت امور دام و دفتر معاونت آب و خاک شرکت داشتند. در ابتدای این جلسه، عزیز کریمی هدف از تشکیل این کمیته و الزامات قانونی توسعه شورورزی در برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد. سپس اشکبوس امینی نماینده موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، به معرفی ارقام گندم، جو، تریتیکاله و سورگوم معرفی شده در شرایط شور پرداخت. در ادامه غلامحسن رنجبر معاون پژوهش و فناوری مرکز ملی تحقیقات شوری ضمن اشاره به وضعیت موجود منابع آب و خاک شور در کشور، گزارشی از آخرین یافته‌های تحقیقاتی و اقدامات انجام شده در زمینه شورورزی را ارئه کرد. رنجبر با بیان این که کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف کشور کاهش یافته است و با اشاره به الزامات اسناد بالادستی از جمله بند ت ماده 33 با موضوع "صرفه‌جویی سالانه 1 درصد از مصارف کشاورزی آبهای زیرزمینی از طریق کشت ارقام متحمل به شوری و توسعه روش‌های شورورزی" و ماده 37 با موضوع "تامین یک و هفت دهم میلیارد مترمکعبی از منابع آب‌های نامتعارف (پساب‌ها و آب دریا) در نظام مدیریت یکپارچه منابع آب" در قانون برنامه هفتم توسعه، توسعه کاشت گیاهان شورزیست با هدف تامین علوفه، دانه پروتئینی و دانه روغنی را به عنوان راه حلی برای رسیدن به اهداف این برنامه اجتناب ناپذیر دانست. وی در ادامه به تشریح برنامه جامع توسعه کاشت گیاهان شورزیست بر اساس برش استانی پرداخت و ابراز امیدواری کرد که این برنامه در پایان سال جاری با انجام پایلوت های آزمایشی گیاهان شورزیست و با هدف معرفی به بهره برداران و تولید و تامین بذر شروع به کار کنند. در پایان این جلسه نیز عزیزکریمی ضمن جمع بندی موارد مطرح شده، از اجرایی شدن پایلوت های شورورزی را در 5 تا 7  استان در قالب تفاهم دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با مراکز استانی خبر داد.  

گفتنی است: کمیته شورورزی کشور در معاونت امور زراعت وزرات جهاد کشاورزی و با عضویت مرکز ملی تحقیقات شوری، موسسه تحقیقات خاک و آب، موسسه تحقیقات علوم دامی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، معاونت امور دام و معاونت آب و خاک تشکیل شده است.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز ملی تحقیقات شوری کلیک نمایید

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها