به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری، معاون پژوهش و فناوری این مرکز در هجدهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران که در هفته گذشته در شهر مشهد برگزار گردید به ایراد سخنرانی در رابطه با توسعه سالیکورنیا به عنوان یک گیاه زراعی جدید و پتانسیلها و محدودیتهای پیش روی توسعه ی این گیاه پرداخت. غلامحسن رنجبر در این سخنرانی پس از بیان مقدمه ای در رابطه با سیستمهای شورورزی، گیاه سالیکورنیا را به عنوان یکی از گیاهانی که میتواند در این سیستمها مورد استفاده قرار گیرد، معرفی کرد. رنجبر با بیان این که مهمترین مصارف این گیاه تولید دانه روغنی خوراکی و تولید علوفه می باشد، این گیاه را به دلیل دارا بودن 28 درصد روغن در دانهی خود از جمله گزینه های مناسب برای تولید روغن با استفاده از منابع آب و خاک شور و کاهش واردات این حوزه برشمرد. وی در ادامه با اشاره به وجود مقادیر قابل توجه و بیش از 85 درصدی اسیدهای چرب غیر اشباع در ترکیبات روغن سالیکورنیا، کیفیت آن را مشابه با روغن دانه گلرنگ و مفید برای سلامت دانست. رنجبر میزان عملکرد علوفه و روغن این گیاه را وابسته به میزان شوری منابع آب و خاک متغیر توصیف کرد و از قابلیت تولید 10 تن در هکتار علوفه خشک با آب دریا تا 25 تن در هکتار با آب های با کیفیتهای مناسبتر توسط این گیاه خبر داد. وی همچنین کنجاله این گیاه پس از استخراج روغن را به دلیل داشتن 35 درصد پروتئین، برای استفاده در جیره دام توصیه کرد. معاون پژوهش و فناوری مرکز در بخش دوم سخنان خود به محدودیتهای توسعه کاشت این گیاه از جمله موضوع مکانیزاسیون کاشت و برداشت گیاه و عدم وجود رقم تجاری آن در کشور اشاره کرد. وجود بازار مناسب، ترویج و فرهنگ سازی استفاده از این گیاه و فرآورده های آن با توجه به عدم نیاز توسعهی کشت آن به منابع آب و خاک غیر شور از دیگر مزیت هایی می باشد که توسط وی و در راستای توسعه و بهرهوری اقتصادی از این گیاه مطرح شد.
گفتنی است که هجدهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران از تاریخ 20 تا 22 شهریورماه سال جاری با حضور پرشور اندیشمندان، دانشجویان، محققان و صاحب نظران مرتبط از دانشگاهها و موسسات علمی- پژوهشی ملی و بین المللی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز ملی تحقیقات شوری کلیک نمایید