يکشنبه, 18 شهريور 1403

مرکز ملی تحقیقات شوری

  • ساعت : ۱۷:۵۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۳/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 2219
با هدف بهره برداری از پتانسیل گلخانه های رها شده در استان یزد؛
كارگاه آموزشی ترویج و توسعه كاشت گیاهان علوفه ای در شهرستان اشكذر یزد برگزار شد.
پژوهشگران مرکز ملی تحقیقات شوری در کارگاه آموزشی توسعه کشت گیاهان علوفه ای در گلخانه: گلخانه های رها شده به دلیل کاهش کیفیت منابع آب، پتاسیل مناسبی برای تولید علوفه دارند و تولید علوفه در این گلخانه ها علاوه بر تامین نیاز علوفه کشور منجر به ایجاد تعادل عناصر غذایی در خاک گلخانه ها و کاهش قابل توجه مصرف انرژی در آن ها در هنگام تولید می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری دیروز دوشنبه 21 خرداد کارگاه آموزشی توسعه کشت گیاهان علوفه ای در گلخانه در شهرستان اشکذر یزد برگزار شد. در این دوره آموزشی که با همت مرکز ملی تحقیقات شوری و  با همکاری مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان یزد و در یکی از گلخانه های نمونه کاشت گیاهان علوفه ای دایر شد، ابتدا غلامحسن رنجبر معاون پژوهش و فنآوری به تشریح مهمترین دلایل ارائه پیشنهاد کاشت گیاهان علوفه ای در گلخانه پرداخت.

غلامحسن رنجبر در این باره گفت: در سال های اخیر و همراه با کاهش کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی، شوری آب آبیاری در گلخانه ها نیز افزایش یافته است و تولید بسیاری از محصولات رایج گلخانه ای مانند خیار و گوجه دیگر در آن ها امکان پذیر نیست. وی همچنین عدم تعادل عناصر غذایی در خاک گلخانه ها را از مشکلات دیگری برشمرد که گلخانه داران با آن روبرو می باشند. غلامحسن رنجبر با تاکید بر اهمیت تولید علوفه و نیاز کشور به آن، گلخانه های رها شده به دلیل مشکلات ناشی از شوری آب را پتانسیل مناسبی برای تولید علوفه دانست و گیاهانی مانند ذرت علوفه ای، سورگم، چغندر علوفه ای و ارزن پادزهری را از جمله گیاهان مناسب علوفه ای برای کاشت در گلخانه برشمرد.

در ادامه این کارگاه آموزشی، حدیث حاتمی عضو هیات علمی مرکز دلیل عدم تعادل غذایی عناصر در خاک گلخانه ها را مصرف بیش از اندازه کودهای شیمیایی عنوان کرد و بالا بودن غلظت عناصری مانند فسفر در این خاک ها را عامل ایجاد سمیت توسط این عناصر و بر هم زدن تعادل غذایی خاک دانست. وی کاشت گیاهان علوفه ای در گلخانه را به دلیل نیاز بالای آن ها به عناصری مانند فسفر از راه های برگرداندن تعادل و مصرف این عناصر و کاهش سمیت خاک برشمرد.

گفتنی است که طرح تولید علوفه در گلخانه برای اولین بار و در سال 1400 توسط پژوهشگران مرکز ملی تحقیقات شوری در استان یزد معرفی گردید و علاوه بر مزایای ذکر شده منجر به صرفه جویی قابل توجه در مصرف انرژی در گلخانه ها می گردد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز ملی تحقیقات شوری کلیک نمایید

photo11506371751.jpg

امتیاز :  ۳/۰۰ |  مجموع :  ۲

برچسب ها